Nordsjö Idé & Design

Meny

Male mur

Hvit murhus med bil parkert foran

Det å male muren på ett hus har to oppgaver. Den skal beskytte muren mot ytre påkjenning og nedbrytning og gjøre overflaten pen å se på. 

Med riktig fremgangsmåte og riktige produkter når du skal male mur kan en fasade av holde seg intakt over veldig lang tid. Nordsjö har ett bredt sortiment av høy kvalitet for puss og betong. Kom til oss i butikk og vi hjelper deg med å finne de riktige produktene for akkurat ditt unike prosjekt. Eller book vår Husdoktor for hjemmebesøk.

Hvilken farge skal jeg male muren?

Nordsjö mur- og pussprodukter tilbys i ett brett utvalg av farger. Kombiner ulike farger med hverandre, for å skape kontraster og for å fremheve detaljer på huset. Vil du se hvordan huset vil se ut i forkant? Test Nordsjö Visualizer.

Se murfargene til Nordsjö  her!

oversikt over murfarger fra nordsjö
Farge på grunnmur

Husets grunnmur er bygningens bindeledd med bakken. Er sokkelen lysere enn fasaden, vil det se ut som om huset letter fra bakken. Med en mørkere grunnmursfarge ser huset stabilt og godt forankret ut.

Hvilken maling skal jeg bruke på mur?

Å male mur på huset eller grunnmuren med feil maling kan få store konsekvenser – malingstype må alltid velges ut ifra type mur. Er du usikker på hva slags mur du har, finnes det heldigvis triks for å finne det ut!

Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best.

Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling, slik som en akrylmaling for mur. Da kan ikke fukt og forurensninger trenge inn og ødelegge armeringen, mens fukt inne i betongen slipper ut.

Er du usikker på hvilken type mur du har? Book vår Husdoktor for hjemmebesøk.

Fuktskader på muren? 

Slik maler du murhus
  1. Fjern smuss, fett og lignende med Original Husvask. Spesielt hvis  flaten er angrepet av mugg eller alger. Husk å bruke gummihansker. Etterskyll grundig med vann.
  2. Skrap bort løs maling. Overflater uten maling må grunnes med Murtex Hydro Primer. Da oppnår du best mulig vedheft
  3. Mal 2 strøk med egnet murmaling som Murtex Siloxane.
inngangspartiet på et hvit murhus med rød dør
TIPS! Hell malingen over i et mindre spann med håndtak. Det er enklere å håndtere, og du unngår å få smuss, fluer og lignende i hovedspannet. Bruk en S-formet krok, så blir det enklere å henge det lille spannet på et stigetrinn eller lignende.