Nordsjö Idé & Design

Meny

Male vindu

Nærbilde av et vindu som blir malt rødt

Vinduer og dører er viktige detaljer ved fargesetting av hus. Vakre utformede og plasserte vinduer gjør kronen på verket på ett hus.

Hvilken maling skal man bruke til vinduene?

One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male vindu. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få «rusk» som insekter, pollen, frø, gress etc. i malingen. Tørketiden gjør også at du kan lukke vinduet om kvelden uten at det limer seg fast. Hvordan male vinduer.

Hvor går skillet mellom ute og inne?

Det er ikke gitt at vinduer må ha samme farge ute og inne, eller at de må ha samme farge i alle rom. Det kan gi en ekstra effekt og skape en fin helhet å sette farge på vinduet. Men før du maler kan det være lurt å tenke gjennom hvor skillet mellom ute- og innefargen skal gå. Ingenting er mer ergerlig enn å stå der og ikke vite, eller gjøre feil. Det er spesielt når vinduet står åpent at feilen vil vise seg, for den delen av vinduet som vender ut skal ha samme farge som vinduene utvendig. Les mestertips om hvor skillet går. 

Hvilken farge skal jeg velge på vinduene?

Husk at vinduene er husets øyne. Velg en farge til vindusrammene som passer til fargen på huset, og gi fasaden et løft. En hovedregel er at lyse farger vil skape en illusjon av mindre vinduer, men mørke farger vil forstørre. Selve vindusglassene vil oppleves som sorte flater og må også tas hensyn til. Ta utgangspunkt i fasadefargen og test ut ulike kombinasjoner. Jo større kontrast det er mellom fargene jo mer vil vinduene fremheves. Finn inspirasjon på vakre fargesatte vinduer.

Tips til fargesetting

Bruk Nordsjö Visualizer på ditt eget hus for å se hvordan nye farger vil se ut. Våre butikker har store fargeprøver på høvlet og uhøvlet tre som gir deg en god oppfattelse av fargene sammen. Se på andres hus hvordan de har laget kombinasjoner av farger på dører, husvegg og vinduer. Hva liker du, liker du ikke?