Nordsjö Idé & Design

Meny

Male husvegg

Vårt tips til å male husvegg: Selvrensende maling gir renere hus og mindre vedlikeholdsarbeid!

Hvilken maling skal jeg male huset mitt med?

Nordsjö var først ute på markedet med selvrensende malingsteknologi. Den ble lansert allerede sommeren 2015. Selve malingsfilmen funger slik at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Enkelt forklart er det regnet som samler seg i større dråper og skyller skitten vekk, siden skitten sitter løst. Det kan sammenlignes med et teflonbelegg der vi ser at væsken samler seg i dråper, preller av overflaten og renner lett vekk.

Nordsjö One Supreme er vår beste fasademaling noensinne! Med denne moderne halvmatte malingen vil huset ditt se nymalt ut i mange år fremover. One Supreme er spesielt utviklet og tilpasset det tøffe nordiske klimaet. svanemerket og selvrensende.

Nordsjö One SuperTech er trebeskyttelse med ekstra lang holdbarhet – gjør du alt riktig fra starten holder den i opptil 16 år. I tillegg er den selvrensende, noe som betyr at det er langt enklere å holde husveggene rene.

Hvilken farge skal jeg male huset?

Å velge riktig farge til huset krever forberedelser, det er viktig at man blir fornøyd siden dagens utendørsmaling har lang holdbarhet. Det er mye å ta hensyn til, f.eks hustype, omgivelsene og historikk. De norske tradisjonelle fargene er grått, rødt, hvit og gult, men med dagens moderne teknikk har vi et betydelig større spekter av farger å velge mellom. Her vil vi forsøke å veilede deg til et fargevalg både du og omgivelsene vil sette pris på i mange år fremover. Se vårt fargekart hus her!

Hvor lang tid tar det å male

Det kan virke som en stor oppgave å skulle male huset, men jobben kan gjøres raskere enn du tror. Her gir vi deg fire tips som du kan spare både minutter og timer på.

1. Pensel
Penselen er det klassiske verktøyet for å male fasaden. Men med rulle får du med deg mye mer maling, slik at du kan dekke større flater før du må dyppe den i maling igjen. Stryk deretter over med pensel i skjøter og lignende for å få et jevnt og dekkende malingslag.

2. Større rekkevidde
Med et forlengerskaft øker du rekkevidden, slik at du reduserer behovet for å flytte på stigen. Det gir dessuten bedre ergonomi og mindre fare for belastningsskader.

3. Høyere kvalitet
Uansett om du maler med rulle eller pensel, lønner det seg å velge et kvalitetsprodukt. Gode produkter tar opp mer maling og dekker bedre, slik at du sparer tid ved at du ikke trenger å dyppe så ofte. Høy kvalitet gjør dessuten at det blir lettere å få riktig malingstykkelse på fasaden.

4. Ta hensyn til detaljene
Planlegg arbeidet på forhånd, og sjekk at du har alt maleverktøyet du trenger, så du ikke må dra til butikken etter at du har kommet i gang. Man kan spare mye tid på små detaljer, som en bøtteholder som sørger for at malingsspannet alltid er lett å nå fra stigen. Hvis dere er to som maler, går det enda raskere. To pensler maler dobbelt så fort som én, og dersom den ene bruker rullen og den andre stryker over med pensel, er det enda mer effektivt.