Nordsjö Idé & Design

Meny

Male gjerde

et nymalt hvit gjerde med blå himmel bak

Med riktig fremgangsmåte, godt verktøy og litt tålmodighet er det en enkel sak å male gjerdet. Her finner du alt du trenger!

Hvilken maling til gjerde?

One Supertech Door window fra Nordsjö er vår anbefaling når du skal male gjerde. Den dekker godt på kantene og tørker raskt slik at man kan male to strøk på en dag samt at man slipper å få «rusk» som insekter, pollen, frø, gress etc. i malingen.

Hvilket gjerde passer huset?

Når du begynner å legge merke til gjerder og hus, blir du nok som oss fort oppmerksom på at gjerdet er mye mer enn en praktisk detalj som markerer grense, hindrer innsyn eller barn og hunder i å løpe ut i veien. Gjerdet og porten er med på å skape en helhet, det gir inntrykk av huset og de som bor der. Når alt er godt vedlikeholdt, underbygger det opplevelsen av kvalitet. Sett utenfra er det detaljer som betyr mye mer for helhetsinntykket av huset og hagen enn størrelsen skulle tilsi. Les mer om hvilket gjerde passer huset!

Hvordan male gjerdet?

Bruk en minirull til å påføre malingen. Den har en så liten diameter at du enkelt kommer til i smale åpninger mellom bordene og i kriker og kroker. Det går mye fortere å bruke rull, så bruk den der det er mulig. Så kan en annen person komme bak og stryke ut med en pensel for å slå ut rullestrukturen og dekke områdene der rullen ikke kommer til. Forarbeide, valg av produkt er viktig – se detaljer om hvordan du maler gjerde.

Det er også mulig å sprøytelakkere gjerdet. Spør i butikk om de leier ut/selger forbrukersprøyter.