Nordsjö Idé & Design

Meny

Beise panel

Skal du beise panel? Fremhev det vakre mønsteret i treverket ved å sette farge til både nytt og gammelt gulnet panel.

Beise panel

Følelsen av å ta naturen inn går aldri av moten. Vi nordmenn har elsket trepanel på innvendige vegger bestandig. Hvis du maler ubehandlet panel vil treets særpreg forsvinne ved at flaten vil bli helt glatt. Å beise panelet er derfor ett godt alternativ hvis det naturlige uttrykker appellerer til deg.

Stop nytt panel fra å gulne

For å hindre at nytt ubehandlet panel gulner bør det behandles raskt. Årsaken til at det blir gult eller gulbrunt er at harpiksen i treverket påvirkes av UV stålene fra solen og den prosessen starter med en gang panelet er på plass. To strøk med Original Panellakk matt eller blank vil forsinke prosessen. Den lyse fine trestrukturen vil fremdeles synes godt etter behandling. Behandlingen kan gjøres på både vegger og tak. Du kan også tilsette en farge i panellakken hvis du vil for eksempel ha ett inntrykk av drivved eller enda hvitere. Det er viktig å ta hensyn til at treets farge vil påvirke den endelige fargen. Ett godt tips er derfor å prøve fargen på ett ikke synlig sted først.

oversikt over 6 farger fra fargekart for beis
oversikt over 6 farger fra fargekart for beis
Lysne gulnet panel

Har du latt panelet blitt stående ubehandlet over tid vil treverket gulne. Treet har jo fremdeles det flotte naturlige uttrykket, men du synes kanskje at rommet har blitt litt vel mørkt? Nordsjö har laget tre ulike hvitfarger som gir treverket tilbake den rene, naturlige lyse preget på rommet. Spør oss i butikken etter hvilken av disse tre som passer best til ditt behov.

Hvor lang tid tar det å beise panel!

Når du skal male panel så må du vaske panelet, sperre for kvistgjennomslag med en grunning samt male to toppstrøk. Ved beis er vasking og noen strøk med panellakk nok. 

Panelbeis gir panelet et naturlig og levende utseende. Beisen trekker ulikt inn i treverket på grunn av dens ulikheter i hardhetsgrad, og på den måten fremhever beisen treverkets struktur.