Nordsjö Idé & Design

Meny

Fargetrender 2020

Alt du trenger å vite om fargetrender 2020 og årets farge fra Nordsjö. Se inspirasjonen bak Tranquil Dawn, årets farge 2020 fra Nordsjö, og se hvordan den kan forvandle hjemmet ditt

Hvert år samler Nordsjös fargespesialister på vårt Global Aesthetic Center et team med internasjonale designeksperter for å diskutere de nye globale trendene som påvirker oss alle. Vi tar utgangspunkt i disse ideene for å komme frem til én hovedfargetrend for 2020 som kommer til å finnes i hjem over hele verden. Så skaper vi fire flotte paletter rundt årets farge, med ulik atmosfære og stil, slik at alle kan finne noe de liker.

2020 er starten på et nytt tiår. Det er en ny start. En ny gryning. I en stadig mer hektisk og digital verden ønsker mange å skape mening og fokusere på vennlighet. Så, inspirert av fargene på himmelen om morgenen, har våre fargeeksperter skapt en inspirerende ny nyanse; Tranquil Dawn.

Denne allsidige fargen for 2020 ser ut som om den endres i henhold til tonene den brukes med – den kan fungere på forskjellige måter i en varm, nøytral, myk eller klar palett. Tranquil Dawn sitter et sted mellom grønn, blå og grå – akkurat som den flyktige skjønnheten i morgenhimmelen – noe som gjør den til den perfekte fargetrenden for 2020.

Her utforsker vi hvordan 2020s farge, Tranquil Dawn, kan forvandle hjemmet ditt…

Myke sandtoner skaper en avslappet stue med årets farge

flott stue med lys grønn vegg bak og grå hjørnesofa i front

Den allsidige årets farge for 2020, Tranquil Dawn, ser ut som om den subtilt skifter fargetone avhengig av nyansene den er kombinert med. På bildet over brukes den med en sandtone for å skape et avslappende og pleiende rom der man kan fokusere på velvære og positiv samhandling. Lune og behagelige puter og pledd, varmt tre og humørfremmende innendørs planter fullfører denne lyse og luftige looken.

Hvilken farger?

J5.03.71 Tranquil Dawn
F8.12.71 Nordsjö beach day
G4.05.81 Nordsjö calm retreat

Klare nyanser i kombinasjon med sort og hvitt i årets fargetrender for kjøkkenet

stilrent kjøkken med hvite overskap og mørke grå kjøkkenøy i front

Dette kjøkkenet har en kul, selvsikker look der grafiske sorte skap, kontrasterende hvite bordoverflater og en vibrant gul vegg står frem mot en roligere stripe med Tranquil Dawn. I denne kombinasjonen får den allsidige årets farge for 2020 en ukonvensjonell pastelleffekt, og gir større dybde til looken.

Med fargerike møbler og lekent tilbehør er stemningen positiv og solfylt.

Hvilken farger?

J5.03.71 Tranquil Dawn
VN.02.67 Nordsjö distant shadow
F9.44.69 Nordsjö vibrant yellow
T7.05.25 Nordsjö darkened storm

Et dempet og beroligende soverom med årets farge for 2020

soverom med lyse grønne vegger og en grå vegg bak sengen

Dette soverommet er den perfekte motsatsen til en hektisk, moderne livsstil. Her har hverdagslivet kuttet helt inn til banet der det vakre og enkle essensielle spiller hovedrollen. Veggene er malt i årets farge for 2020, Tranquil Dawn, som her får en dempet minimalistisk effekt når den er kombinert med en vegg og et tak malt i samme tone, og agerer som en ramme og baldakin for sengen. Bruk malingen Ambiance Xtramatt maling og få en helmatt vegg og takmalingen Ambiance Sky for å få den matte, nesten kalkaktige effekten på veggen. En helmatt maling som Ambiance Xtramatt gir et rolig og samtidig luksuriøst preg. Ikke rart mange av de beste bloggerne velger nettopp denne malingen!

Naturmaterialer som lin, tre og marmor, i sin naturlige form, skaper et rom for hvile og fornyelse. Svarte detaljer gir en fin kontrast i dette interiøret.

Hvilken farger?

J5.03.71 Tranquil Dawn
CN.02.38 Deep Melun
T3.04.12 Nordsjö cobalt night

Skap en varm og uttrykksfull stue med årets nye farger

stue med vegger mal i to uliek grønnfarger og en blåfarge

I denne varme og kreative stuen kombineres rike og mettede farger, inkludert løvgrønt og blågrønt, for å skape en lun, intens stemning. Årets farge 2020, Tranquil Dawn, tar på seg en beroligende rolle i denne paletten, og gir en blek kontrastnyanse som bringer balanse til denne looken.

Med håndlagede flettede kurvmøbler, munnblåst glass og blomstermotiv malt på lerret tilbyr dette rommet en måte å gjenforenes med fortiden, men i en moderne setting, og skaper en hyggelig og inspirerende atmosfære. Mal gjerne innebygget skap i samme farge som resten av veggen slik at området oppfattes som en enhet, og følg på med samme farge på listverket. Veggen er malt med Ambiance Xtramatt og listverket i Ambiance SuperFinish helmatt maling.

Hvilken farger?

P0.10.40 Nordsjö mountain ridge
J8.19.33 Nordsjö Forest Ground
J5.03.71 Tranquil Dawn