aarets_farge_header

ÅRETS FARGE 2016 – OCHRE GOLD

Colour of the year 2016, Ochre Gold er en gullinspirert okerfarge, som man finner i naturen og som kobler historikk og rådende trender på en naturlig måte. Fargen er sterk nok til å vekke oppmerksomhet på egenhånd, men er også vakker i kombinasjon med andre nyanser som påminner om naturens egen palett.

Hvert år presenterer Nordsjö Colour of the Year og fire nøkkeltrender for kommende år i sin bok Colour Futures. Boken er en global produksjon der fremstående eksperter innen farge og design samler sin kunnskap og erfaring og sannsynlighetsberegner kommende års trender og farger. Siden 2004 har Nordsjö årlig kåret Colour of the year.

Colour of the year 2016 – Ochre Gold
Ochre Gold er en spennende gullinspirert farge, nøye utvalgt fra en rik palett av gule nyanser, som akkurat nå brukes overalt i designverdenen. Fargen og materialet synes på alt i fra designmesser til arkitektur, innredning, mote og grafisk design. Ochre Gold matches best med en kompletterende fargepalett som er dempet med et slør av grått og gjerne sammen med naturnære farger.

– Colour of the year 2016 er en gyllen tone som klarer seg utmerket alene, men som også er et perfekt komplement i mange fargesettinger, sier Per Nimér, designsjef i Nordsjö.