Årets farge 2014

AkzoNobel er verdens største malingskonsern. Deres visjon er «Add colour to people’s life» – gjør folks liv mer fargeglade. En gang i året treffes en internasjonal gruppe av kreative eksperter innenfor design, arkitektur og mote for å bestemme hvilke farger som gjelder for det kommende året. Dette oversettes til fargekart og bilder som sammenstilles til «Colour Futures».

Inspirasjon for 2014

Hvert år presenterer «Colour Futures» en dominerende trend, eller en underliggende verdi, som alle de fem presenterte trendene og fargekartene utledes av. I 2014 er denne verdien «unlocking potential» eller «åpne opp for mye muligheter». Ved å se med nye øyne på det som finnes rundt oss, kan vi åpne opp for alle de muligheter som finnes rundt omkring. Det kan gjelde for land, virksomheter eller mennesker. Hvert hjem, skole, kontor eller fabrikk har store muligheter, om du bare vet hvordan du skal finne dem og slippe dem til. Fargepaletten for 2014 er åpen og spennende, og inspirerer oss til å tenke nye tanker.

Årets farge: Teal

Sofistikert, balansert, allsidig, rolig

Årets farge 2014 kombinerer de naturlig harmoniske grønne fargene med de rolige blå. Fargen Teal er dypere og mer sofistikert enn turkis, og den har en fyldighet som minner om glitrende, tropisk vann.

En allsidig farge

Årets farge er overraskende allsidig, og fungerer godt sammen med andre farger. Det mest trendige er allikevel å kombinere den med andre blågrønne toner, og på den måten skape en ton-i-ton-effekt. Teal fungerer i tillegg også fint sammen med naturlige trefarger.