Årets farge 2013

Akzo Nobel er verdens største malingskonsern. Deres visjon er ”Add colour to people’s life” – gjøre menneskers liv mer fargeglade. En gang i året treffes en internasjonal gruppe med kreative eksperter innen design, arkitektur og mote for å bestemme hvilke farger som gjelder for det kommende året. Deres forståelse, innsikt og oppdagelser oversettes til fargekart og bilder som settes sammen til ”ColourFutures”.

Inspirasjon for 2013

Hvert år presenterer «Colour Futures» en dominerende trend, eller en underliggende verdi, som alle de fem trendene/fargekarten som vi presenterer her tar utgangspunkt i. År 2013 er denne verdien Connections, eller forbindelser. Det oversettes til elegante, modne og avslappende farger, som reflekterer våre målsettinger, og også skal få oss til å finne de oasene av fred og ro som vi virkelig trenger.

Årets farge 2013:
Big blue

En dyp blå farge som utstråler visshet, ærlighet, trygghet og tradisjon. Big blue kan på den ene siden være autoritær og sober, mens den på den andre siden kan skimre og glitre som en safir. Den blå fargen er en fleksibel farge som passer godt sammen med andre skarpe farger i samme toneleie, som f.eks. sitrongult og varme, dype, nøytrale farger. Den kjenner seg også hjemme med andre blå, lilla og grønne farger.

Årets ord: Forbindelser

Livet i dag er fullt av forbindelser, relasjoner og koblinger. Nye nettverk skaper uendelige muligheter for å kommunisere, diskutere og konstruere. Vi konsumerer informasjon i et rasende tempo, så noen ganger trenger vi å koble av fra alt, og lade batteriene. Forskjellige farger reflekterer ulike forbindelser. De kan hjelpe mennesker med å komme i kontakt med hverandre eller koble seg fra hverandre.