Theresas «musthaves»

Roser, roser, roser… er en nødvendighet i livet mitt for at jeg skal ha det bra. Det sier Theresa Ljungkvist, som bor i en liten ettromsleilighet i det sentrale Malmö. Farger og vakre, romantiske ting gjør meg glad og harmonisk, mener hun.
Ettersom jeg har en liten leilighet, må jeg finne fiffige oppbevaringsløsninger. Derfor har jeg bokser, kasser og esker i alle størrelser og fasonger. Helst blomstrete, så klart. Eskene holder orden på livet mitt og gjør meg glad, sier Theresa.

Raske fakta

Hvem: Theresa Ljungkvist, 28 år.
Hvor: Malmö.
Hvordan: Har alltid et smittende smil på leppene.

Har du stygge og kjedelige bokrygger, kan du kle bøkene med tapet. Det beskytter også bøkene dine!

Lag din egen lampeskjerm! Kle den med tøy eller tapet, og dekorer med vakre bånd og andre detaljer. Nyt følelsen av at ingen andre har en lik!

Ta utgangspunkt i favoritt-tingene dine når du innreder! Da får du et personlig, men allikevel enhetlig hjem. Theresas favoritt er treskoene hennes med roser på.

Alt annet er minimalistisk…

Min favorittstil er en slags miks mellom marokkansk, indisk og fransk landstil, forteller Theresa. Det viktigste er at det er personlig og hjemmekoselig, fortsetter hun. Jeg liker mye farger, spesielt varme farger, og ville aldri trivdes i et minimalistisk hjem. Men det blir ofte for mye, innrømmer Theresa. Jeg liker vakre ting, og iblant kan jeg ikke la være å kjøpe. Jeg bare må ha det…

Øyeblikksforelskelse og impulskjøp

Jeg begynte å samle allerede som liten, sier Theresa. Først bokmerker – og så naturligvis engler, blomster og mye glitter, sier hun. I tenårene samlet jeg glass og porselen i en «brudekiste» som jeg skulle ha når jeg flyttet hjemmefra.

Jeg handler på loppemarked og når jeg reiser, og elsker de arvede tingene mine, forteller Theresa. Jeg planlegger aldri hva jeg skal kjøpe. Det er spontan-shopping som gjelder, sier hun. Jeg blir forelsket ved første blikk – og så er løpet kjørt!

Uforbederlig romantiker

Inspirasjon får Theresa fra reisene sine. Hun har reist en hel del, spesielt i India. Som liten bodde hun også i England, og der er «den blomstrende tradisjonen» sterk, forklarer Theresa. Hun forteller også at hun fråtser i interiørmagasiner og bryllupsblader. Jeg er en uforbederlig romantiker, og det skal synes i hjemmet mitt, avslutter hun.