Bli med inn i Mickes urbane hi

I en tomannsbolig ute på de skånske slettene bor Micke Fält, hans to barn, Melker og Meja, og burmakattene Canto og Cornelius. I alle fall annen hver uke. Den andre uken deler Micke kun bosted med kattene.
Det kunne blitt trangt, men leiligheten føles faktisk både luftig, lys og romslig, siden den har så smart planløsning. Vi vil ha mange rom i rommet, forteller Micke. TV-hjørne, kosekrok, datahjørne, juicehjørne… Alle skal kunne være alle steder, forklarer han.

Passion for action

Micke og barna deler en lidenskap for skateboard, surf og jeans. Motorsykkelen – en kraftfull Harley – får Micke enn så lenge ha i fred. Familiens interesser avspeiles i hjemmet. Det første jeg gjorde, var å slenge ut alle garderobeskap, utenom ett, forteller Micke. Jeg vil ha alle tingene fremme, for de er en del av oss. Derfor finner man både skateboards og jeans hengende og stående fremme som interiørdetaljer i leiligheten.

Så ofte Micke og barna kan, er de ute og skater eller er på surfeturer. Skikkelig surfing, utdyper Micke. Ikke noe vindsurfing her i gården… Skikjøring er også kult, mener han.

Jobben – en del av hjemmet

Micke er ansvarlig for silketrykk og vasking hos en stor klesprodusent. Og det er helt tydelig at han virkelig elsker jeans. Han har til og med en samling med rariteter – klassiske jeans fra 50- og 60-tallet som han har funnet forskjellige steder. Sine egne jeans har han hengende på knagger i stuen. Og hvorfor ikke? Det er både praktisk og blir en personlig innredningsdetalj, sier Micke.