Romslig plass for familieliv hjemme hos Malin

Hvem: Malin, Robban, sønnene Elliot 12 år, Melvin 11 år og katten Freja.
Hvor: Malmö, med utsikt over byens vakreste park.
Bolig: Leilighet på 350 kvadratmeter inkludert familiefirmaets kontorer.
Jobb: Malin startet smykkebedriften MarMalaid i 2002.

Høyt oppe på et gatehjørne, med utsikt over Slottsparken i Malmö, ligger en leilighet utenom det vanlige. Da Malin og mannen hennes fikk tilbud om å leie den store leiligheten, som eieren og familien hans hadde bodd i siden huset ble bygget i 1938, kunne de ganske enkelt ikke takke nei.

Leiligheten, som er på 350 kvm på to plan, var egentlig alt for stor for dem, og deres to sønner. Allikevel var det en skikkelig skatt, der selv hånddreiede gardinstenger fra begynnelse av 40-tallet hang igjen.

Gjestetoalettet med lavendelfargede originalmosaikkfliser fra 40-tallet og en enorm, åpen murpeis var bare noen av de detaljene som Malin ble forelsket i. Ettersom de kunne kombinere bolig med kontor for familiebedriften MarMalaid, kunne de takke ja!

Nå begynner det morsomme…

Maling valgte en klassisk stil, med sjenerøse gardinoppheng, bekvemme sittegruppe og en omfavnende atmosfære da hun og mannen skulle innrede den store leiligheten.

– Det aller morsomste var å ordne med alle de små «skattene» mine, sier Malin oppglødd. Jeg kan nemlig aldri la være å ta med hjem små, morsomme interiørdetaljer når jeg er ute og reiser. Det er minner som jeg vil omgi meg med.

Mye kommer fra Asia, og hjemmet har blitt en vellykket miks av svensk og asiatisk design.

Leiligheten er fylt med små personlige skatter

Innredningen er også en sjarmerende blanding av gammelt og nytt, slikt som paret har funnet på loppis, antikke gjenstander fra fjerne land og en hel del nyprodusert fra eget firma.

– Jeg lager mye selv, for jeg klarer ikke å la være, kommenterer hun og forteller om hvordan hun tar vare på vakre glassflasker, gir dem farger – og hvor enkelt  hun kan lage et vakkert smykkeoppheng med blonder og en gammel, antikk ramme.

I tillegg er jeg en skikkelig samler, fortsetter hun, og trekker fram noen av favorittene: sitroner, høner, tinn og antikke sifonflasker. Denne leiligheten er fylt med små personlige skatter.

Et hundretalls av nyanser i blått

Det første som møter deg når du tar det første steget innenfor døren, er en varm følelse av at du er velkommen, ikledd en pasjonert fargeskala av sjokoladebrunt, beige og et hundretalls av nyanser i blått. Og stemningen: Den er behagelig familiær. Malin føles som en skikkelig hønemor, med med en finfølelse for farger og form. Bak mammafasaden skjuler det seg nemlig en smart forretningskvinne. At hun driver med noe innenfor hus og interiør er ikke vanskelig å gjette.

Etter en markedsøkonomutdannelse i 2002, startet hun smykkefirmaet MarMalaid. Hun begynte med salg av smykker på homepartys, og fikk videre framgang da hun utviklet idéen til firmasmykker. Store bedrifter, som Sparbanken, SAS Radisson og Svenska Spel bestilte hennes flotte perlesmykker med egen logo som de ga til kunder og ansatte. I dag har bedriften vokst til også å omfatte bruksgjenstander og møbler. Det har blitt en skikkelig familiebedrift som hele familien er engasjert i.

Gjør-det-selv – en glassklar idé

Ta vare på glassflasker, og gi dem et nytt liv. Redd en del vakre flasker før du leverer dem til gjenvinning. Tomme olivenflasker og vinflasker kan ha svært vakre former og flotte utsmykninger.

Slik gjør du trinn-for trinn:

  1. Vask glassflasken nøye og tørk den skikkelig. Et tips er å benytte hårføner.
  2. Kjøp interiørmaling i ønsket nyanse.
  3. Fyll en flaske med ca en halv til en dl maling, og snu rundt på flasken så innsiden blir helt dekket med malingen.
  4. Tøm flaske for overflødig maling og tørke straks tuten med en fille.
  5. La tørke i noen timer.