hemma hos helgi reportage

Hjemme hos Helgi

Jeg elsker de myke formene! Helgi stryker kjærlig over armlenet på en favorittlenestol fra 50-tallet. 50- og 60-tallet er Helgi Gunnarsons favoritt-tiår når det gjelder design. Det synes i hjemmet hans. Her kombineres Arne Jacobsen med Waegner, Eames og andre storheter fra Helgis favorittepoke.

Det som tiltaler meg er at møblene og gjenstandene er så gedigne, mener Helgi. De holder høy kvalitet, og har myke, deilige former. Helgis innredningsideal er det rene, enkle og skandinaviske med myke og naturlige farger. Men jeg elsker sterke farger også, sier Helgi – både malt på veggen og som i tapetmønstre.

 

Raske fakta

Hvem: Helgi Gunnarsson, 51 år.
Hvor: Bor i søndre Skåne.
Stikkord: Kul kar med sans for å samle!

Øverst på ønskelisten

Helgis favorittgjenstand er kameraet av merket Leica. Men jeg er svært glad i Eames-stolen min, armbåndsuret og stereoen også, sier han. Helgi leter etter nye møbler og ting hele tiden, for det meste på nettet. Han har stadig nye prosjekter på gang. Akkurat nå holder han på å bygge om en 10-giret moderne sykkel til en 1-giret i retrostil – naturligvis med originaldeler.

Høyest på Helgis ønskeliste står en Eames Lounge chair med puff. Men er stadig vekk på jakt etter vellagde møbler, lamper og andre ting fra riktig epoke.

En samler av rang

Helgi leser massevis av interiørblader, og holder seg orientert om hva som skjer i markedet. Han er en sann samler, og kjøper gjerne så vel kaffe som whisky og sigarer. Det hadde vært kult å ha en stor samling whisky, sier han, men det ville bli alt for dyrt.
Heldigvis deler familien hans kjærligheten for interiør i retrostil, og de trives i det smakfullt innredede hjemmet. Helgis interesse for 50- og 60-tallet begynte for et titalls år siden, og siden da har den utviklet seg og gått i dybden. Jeg er nok litt av en periodesamler, avslutter han med et smil.

Helgi

50tal 60tal teak retro hemma hos helgi

Helgis benkefliser kommer fra italienske Piero Fornasetti, som hadde sin storhetstid på 50-tallet.

hemma hos helgi retro

Innredningen preges av 50- og 60-tallet, og domineres av gråtoner blandet med teak.

retro närbild

Stereoanlegget er en av Helgis mange øyenstener.

retro helgi vardagsrum hemma hos reportage

avlastningsbord ljusstakar retro