Velkommen hjem till Helene i Falsterbo

Et frodig paradis og et drømmehus i naturskjønne Falsterbo – et steinkast fra en av Sveriges vakreste strender.

Megleren mente tomten bare var en sump, men kjøperne ga seg ikke. De bestemte seg for å ta over den utskilte tomten, som sted for dere første villa.

Tomten var litt overgrodd, men de forelsket seg i frodigheten og de mektige kastanjetrærne. Siden har det blitt bygget det ene vakre huset etter det andre på nabotomtene. I dag, 16 år senere, ligger det helt kvadratiske huset som en sukkerbit omgitt av parklignende grøntvekster.

Å bygge hus krever mange beslutninger

Huset, som ble bygget i 1996, er et typehus fra Eksjöhus som de blivende huseierne modifiserte etter egen smak. I første rekke ferdigstilte de bare grunnplanet. Loftet var til å begynne med uinnredet, men ble renovert ti år senere. Etter hvert som økonomien har tillatt det, og når familien har hatt tid til å tenke på hvordan de ville innrede og hvilke funksjoner det nye boarealet skulle ha, har de ferdiggjort den andre delen av boligen. Å bygge hus krever mange beslutninger på en gang, og å dele opp i to etapper har vært den beste beslutningen de kunne ha tatt, mener familien .

Helene er en kvinne som våger

Etter å ha bodd noen år i huset, flyttet familien til Sør-Europa, og låner nå ut villaen. For et drøyt år tilbake flyttet Helene Johansson, eier av motebutikken iiSA i Malmö, og hennes fireårige sønn, Tintin, inn.

Helene er en kvinne som våger. Hun overtok iiSA sammen med en venninne for snart fem år siden. De startet også opp Malene Birger-butikken på Baltzarsgatan i det sentrale Malmö.

Helene har virkelig lykkes med å sette sin personlighet og karakter på det hvite hjemmet. Hun flyttet inn på høsten, når vindene friskner til nede i Falsterbo. Helene hadde en klar visjon for sitt nye hjem. Det skulle være koselig og imøtekommende, med tente lys og varme tekstiler. Planløsningen er laget slik at det skal være enkelt å være sammen. Fra kjøkkenet har man direkte kontakt med både entré, stue og spiserom. Noe som passer Helene, som elsker å ha venner på besøk.

En blond, nordisk innredning passer meg og min personlighet

Tross den kresne møbleringen, føles boligen lun, takket være gardiner i vakre stoffer med mye «tyngde» for både vinduer og verandadører, sier Helene. Kaminen har også kosefaktor, og sprer varme der den står midt i stuen. Helene er svak for kontrastene i svart og hvitt. Noe som minner henne om Malene Birgers kolleksjoner.

– I et hjem blir det veldig stilrent og fredfullt, mener Helene, som ikke er like begeistret for dominerende farger. En blond, nordisk innredning passer meg og min personlighet.

Helene har samlet på seg mengder av vakre klær og accessoirer. Mye kommer selvsagt fra hennes egen butikk, men noe har hun kjøpt på reiser. En del bruker hun ikke så ofte, men lager i stedet små stilleben rundt om i huset med de vakre tingene.

Ikke en radiator er synlig

Jeg synes at mote og innredning går hånd i hånd. Mange klær er som rene kunstverk. Heng fram de vakre veskene dine i hallen eller plasser dine vakreste sko på et trappetrinn i en trapp. Det blir så personlig.

Andre fordeler med huset er de mange plassbygde garderobene i annen etasje. De gir mye oppbevaringsplass og bevegelserom. Hver eneste krok er optimalt utnyttet. De samme snekkerne som har laget alle garderobene har også laget smarte skyvedører og pene radiatordekker. Ikke ett varmeelement er synlig – fantastisk, mener Helene.

Jeg trives virkelig i dette huset. Et behagelig hjem er en virkelig kilde til harmoni og balanse i livet.

Les gjerne Helenes blogg.