gult kök sanna christian malmö

Hjemme hos Christian & Sanna

– en ekte beach hut!

Hos Christian og Sanna er det herlig sterke farger som gjelder. De våger å blande, og har satset på uventede fargekombinasjoner som gir et fantastisk resultat.

Stans på veien ut til strandpromenaden inn til Turning Torso, og se opp. Fasaden på Calatravas dreide høyhus er fascinerende moderne. I rak motsetning til disse er fasaden på framtidshuset der familien Lundh bor, bare et steinkast unna. Som kontrast til skyskraperen har deres hus en gedigen trefasade, og er bare fire etasjer høyt. Men arkitekturen er minst like spennende.

slitna stolar gul orange svartvita porträtt

berså stig lindberg porslin

Raske fakta

Hvor: I Malmös mest havnære boligområde, Västra Hamnen.
Her bor: Sanna 31, Christian 37 og Vera 2,5.
Jobb: Christian er Art Director i et reklamebyrå og Sanna er lege.
Interesser: Interiør, design, ski, surfing i alle former.

I Västra Hamnen er ikke et bygg likt et annet. Her har arkitektene fått frie hender, og det var det som fikk Christian og Sanna til å flytte til Malmös mest havnære boligområde. Villalivet lokker ikke familien ennå. Disse jobbe- og småbarnsårene er fylt opp med aktiviteter: hente i barnehagen, handle, sykle til jobben… Det er mye man skal rekke, og da er det godt å ha det meste i nærheten.

Vi liker området rundt Turning torso i Västra Hamnen. Barnehagen ligger bare noen kvartaler unna, og å ha havet utenfor husveggen er viktig for oss. Det kjennes som om at hjemmet vårt er er vår egen lille beach hut – midt i Malmö!

balkong gul trådstol randig dyna

gult kök marimekko tapet barnstolar

flicka säng ipad blommiga mjukisdjur

lila soffa blå marockansk skinnpuff

Reiser rundt på loppis og leter etter skatter

Sanna og Christian møttes i St Anton i Østerrike, der begge jobbet en skisesong for en del år siden. De giftet seg i fjor, og de deler interessen for farge, form og interiør. Å reise rundt til loppemarkeder og lete etter gamle funn er noe de gjerne gjør sammen. Det er noe med miksen av gjenstander, kunst og farger som får den ordentlige hjemmetrivselsfølelsen til å innfinne seg. Det finnes en tanke og en følelse bak hver ting i denne loftsleiligheten. Før de flyttet hit, bodde paret i Rörsjöstaden, i 4. etasje uten heis. Da Vera kom til verden var det ikke lenger et praktisk sted å bo, og de begynte å lete etter en ny bolig, nærmere havet!

Det er en super leilighet hvis man liker å være ute. Vi har en loftsgang med morgensol, der vi har skapt en liten uteplass. Vi har balkongen mot vest, hvis vi vil nyte ettermiddagssolen, og en stor indre gårdsplass som er felles med alle i leilighetskomplekset der barna kan leke. Dette atriumet, som vant konkurransen om beste biologiske mangfold i forbindelse med Bo01-utstillingen, har både dam og urtehage som lokker til seg vakre sommerfugler.

stringhylla retro loppisfynd skålar

gult kök randig matta svartvita porträtt

Herlig familiært!

Leiligheten, som ligger tre trapper opp i dette sjarmerende svalgangshuset, er delt på to plan. De forrige eierne, som kjøpte leiligheten da den var helt ny, hadde gjort noen forandringer som familien trivdes godt med, men de syntes begge at det var noe som manglet.

Da vi flyttet inn fargesatte vi alt, forteller Sanna stolt. Den største forandringen var nok det hvite kjøkkenet som fikk knallgule skapdører, gråbeisede benkeplater og en ny beskyttelsesplate over oppvaskbenken i Marimekko-mønster.

Både Sanna og Christian har virkelig sans for farger, og går ikke av veien for å bygge  et eget møbel, hvis de ikke finner det de leter etter. Et vanlig IKEA-møbel kan få en ny farge eller et nytt stoff, og vips så blir det mer personlig. Mest imponert er jeg over de to portrettene over kjøkkenbordet, som Christian har forstørret til plakatformat. Jeg trodde den ene forestilte James Dean og den andre en eller annen kjent filmstjerne fra 50-tallet, men nei, så feil tok jeg. Mennene på bildene er Sannas og Christians egne fedre da de var rundt 20 år. Har man pappa som forbilde, så har man det! Herlig familiært!

tjej babushka grön gitarr lila soffa

tidningshyllor magasin ljust trägolv

barnsäng ljusblå tapet magnolia ängel