Bakom hver dør finnes en ny overraskelse hos Charlotte!

Jeg ville skape et “happy home”, forteller Charlotte når vi sitter og småprater i arbeidsrommet hennes. Og det stemmer veldig godt med min første følelse av huset hennes. Dette hjemmet går ikke ubemerket hen. Man blir glad av alle de vakre fargene.

Huset er fylt opp med interessante og morsomme detaljer, og bak hver dør finnes en ny overraskelse: Som den fine svarte entrédøren som er kyllinggul på innsiden. Charlotte liker å sjokkere med farger. De som besøker henne vet ofte at en dør som en gang var rosa kan ha blitt blå en uke senere. Her skjer det ting.

Og det gjør det også i familiens innredningsfirma. Rice er bedriften som fyller mange svenske interiørbutikker med morsomme ting i klare farger, prikker, mønstre eller som er litt kitchy. Firmaet, som startet opp i forbindelse med at familien flyttet fra Paris til Danmark, har på 14 år vokst til over 100 ansatte og eksport til 30 land.

En fargesterk palett!

Huset i Odense fra forrige århundreskifte fikk seg et realt ansiktsløft da paret Charlotte og Philippe flyttet inn for to år siden.

I dag bor de på de 250 kvadratmeterne med sine to barn og hund, og huset er helt innredet etter familiens store pasjon for form og farge.

charlotte rice odense hund vitt putshus

Husets gamla sjel måtte vekkes til live

Da Charlotte og Philippe begynte å arbeide med huset var det i dårlig stand. Slitt, og med lag på lag av tepper på gulvene – og minst fire lag tapet på veggene. Det var ikke renovert på mange år. Huset hadde en gammel sjel, og hadde behov for å bli tatt hånd om og fornyes. Og det var de forberedt på å gjøre.

Den opprinnelige planløsningen til huset er for det meste blitt bevart. De store selskapsrommene var et pluss for en familie som ofte har venner på besøk. De største forandringene ble egentlig gjort ute. Hønsehuset ble gjestehus, et basseng og et badehus ble bygget, og i tilknytning til spisestuen og kjøkkenet, inn mot hagen, ble det bygget en enorm platting.

vardagsrum gardiner rosa bestick kuddar

vy genom vardagsrum färgglatt odense charlotte hemma hos

Utsikt fra Charlottes arbeidsrom, gjennom stuen til Philippes favorittrom i andre etasje – det såkalte “sigarrommet”. Kontrastfylt, men samtidig harmonisk mot den hvite grunnen.

hall trappa vackra färger noshörning hemma hos charlotte odense

I den romslige hallen på grunnplanet, med den gamle trappen som slynger seg opp mot andre etasje. Hva hadde denne vakre hallen vært uten de vakre fargene?

färgglatt kök träpallar rice plastskålar

Et drømmekjøkken med friske farger. Kanskje den beste plassen i hjemmet, synes familien. Her får alle plass og de kan være sammen.

matsal vita spetslampor färgglada ljusstakar

Dett er et hjem som lever

Mitt forbilde har alltid vært Tricia Guild, så en del inspirasjon har jeg nok fått fra henne. Mange av reisene vi har tatt med familien til Thailand, India og Afrika, har også gjort et stort inntrykk, forteller Charlotte.

Av naturlige grunner finnes det mange Rice-ting hos Charlotte og Philippe. Spesielt på kjøkkenet. Man snapper virkelig etter luft når dobbeltdørene til spisestuen og kjøkkenet åpnes. Her finnes så mye å la se inspirere av. Det store lyse rommet med vakre stukkaturer og det superlange spisebordet som ikke bare benyttes til familiemiddager. Der kan det ligge et hav av vareprøver når en ny kolleksjon for Rice skal settes sammen. Dette er et hjem som lever.

odense vitt putshus

hund entré blå dörr vitt putshus

pool gästrum svampkrukor

panel tapet tallrikar gladiolus ren

barnrum tapet sovrum grön tax

blå vägg blommig matta ramar