Nordsjö Idé & Design

Meny

Slik lykkes du med din møbelrenovering

En nymalt sort stol står i hjørnet i rommet. Lys grå vegg med liten hylle og plante i bakgrunnen

Å gjøre gode kjøp av møbler på loppemarked er både gøy og bra for miljøet. Ofte så støtter du også din lokale frivillige organisasjon i sitt arbeid.

Et tips når du er på et loppemarked er å se på møbelets form – liker du det? Hvis ja, så finnes det alltid et potensiale. Da kan man bare oppdatere skapet eller stolen med en ny farge. Et annet tips er å undersøke hvilket materiale møbelet er laget av. Et skap i heltre er mer håldbart og lettere å gjenbruke enn et skap med laminerte fronter. 

Noen ganger har man behov av å legge på en sperrende grundfarge for å forhindre gjennomblødning av beis / lakk eller kvist. Da anbefaler vi at man først legger to strøk med kvist og sperregrund fra Nordsjö. Ellers så holder det med et strøk med Nordsjö heftgrunn. Før man starter med grunnfargen så trengs det alltid et godt forarbeid. Et eksempel på det er denne trestolen med gammelt og krakkelert lakk.

Hvordan få det beste resultatet? Se her: 

  1. Begynn med å vaske hele stolen med vår forvask.
  2. Slip deretter setet med en slipemaskin, eventuelt for hånd med et slipepapir i 60 eller 80. Avslutt med å dra over alle overflater med en slipesvamp 120 for beste resultat.
  3. Børst bort støvet og tørk rent med en mikrofiberklut.
  4. Grunnmal deretter med et strøk med Nordsjö Original Heftgrunn.
  5. Når grunnfargen er tørket, dra over alle overflater med slipesvamp 180-240.
  6. Tørk bort slipestøvet med en ren mikrofiberklut.
  7. Mal deretter stolen med Ambiance Superfinish i helmatt og la det tørke i minst 6 timer før du maler andre strøk. 
  8. Ferdig!
Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon