Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan begynne med Feng Shui?

Kaste, kaste og kaste mer. Gjør plass til ny, frisk energi i hjemmet ditt. Et hjem fylt med skrap og gamle ting som aldri brukes kan ikke skape positiv energi. Men, gjør ikke alt på en gang, da blir prosjektet for stort og slitsomt å gjennomføre. Start derfor med noe lite, for eksempel baderomsskapet ditt. Ta bort alt gammelt, ubrukte ting eller produkter du ikke lenger bruker. Basis i feng shui er at du bare skal beholde det som du liker og føler deg vel med.

Behold bare det som du trives med

De fleste har en masse ting som ligger og slenger hjemme – presanger, arvede gjenstander eller totale feilkjøp. Du skal bare beholde det som du trives med og som speiler deg. Det er vanskelig å kaste, på grunn av minner, tanker og av sentimentale grunner. Det er helt naturlig, men det holder ikke å plassere tingene på loftet eller i kjelleren. De må helt og holdent bort for ikke å påvirke deg negativt.

Et hjem med vakre ting

Når du har rensket bort «de energikrevende» tingene, skal du omgi deg med slikt som du føler for, og det som gir deg positiv kraft og vekker gode tanker. Du kan teste gjenstandene gjennom å holde dem i hånden og kjenne om de utstråler positiv eller negativ energi. Et eksempel på noe negativt kan være tørkede blomster (som har mistet sin chi) og bilder med motiver som er triste og depressive. Positive eksempler er levende planter, blomster og møbler som er myke og behagelige.

Hjemmet skal vise hvem du er

Hjemmet ditt må være personlig for at du skal føle deg trygg og føle tilhørlighet. Fordi personligheten din også er foranderlig, kan du gjøre små, personlige forandringer ofte istedet for større forandringer mer sjelden. Om dere er flere i familien, kan man gi alle hver sin vegg eller et eget rom der hver og en kan virkeligjøre sine ønsker.

Riktig, i følge feng shui

 • Rydd ut skrap og skrot.
 • Slipp inn lyset og la solen gi deg energi. Puss vinduene, dra gardinene tilside, dra opp persienner og rullgardiner.
 • Bytt ut lysrør med vanlige lyspærer. Det flakkende lyset forstyrrer energistrømmen din.
 • Reparer ødelagte gjenstander. Fiks dryppende kraner, ødelagte lamper, sprukne vinduer.
 • Avslutt prosjekter du har begynt på. Lag en liste over det som må gjøres: Mal ferdig trappen, fest løse ledninger etc.
 • Monter speil ved dørene. De hindrer energien fra å «smette ut».
 • Velg farger du liker – ikke farger som er moderne akkurat nå.
 • Innred med planter. De rensker luften og skaper ny energi.

Feil, ifølge feng shui

 • Bruk aldri soverommet som arbeidsrom eller omvendt. De forskjellige energiene kræsjer, og du kan verken jobbe eller hvile fullt ut. Om du må ha et skrivbord på sovrummet, bruk en skillevegg eller sett inn noen planter som skjermer.
 • Bruk ikke speil som er oppdelt i flere enheter. De «deler» deg.
 • Tomme vinduer er ikke hyggelig. Bruk gardiner eller planter.