Nordsjö Idé & Design

Meny

Hva er feng shui?

Feng shui bygger på en tusen år gammel kinesisk visdomslære som handler om energiens bevegelse og hvordan den påvirker livet på jorden.

Feng shui betyr vind og vann, og symboliserer rommet mellom himmel og jord der vi mennesker lever. Og tenk, akkurat her finnes en hel symfoni av farger og fargespill fra naturen som vi kan benytte på ulike måter i hjemmene våre. Alt henger sammen med den følelsen du får når du besøker et rom, fra hvilke farger og former du omgir deg med, til hvordan livsgleden formes inni deg selv. I et feng shui-hjem råder balansen og harmonien mellom farger, former og materialer. I hjemmet, på jobben og i det offentlige rom… Overalt hvor vi beveger oss, snakker vegger, gulv og tak til våre sinn.

Kreftene i feng shui

Grunnlaget i feng shui er at vi skal lære oss å leve i harmoni med de energiene som finnes rundt oss og i våre omgivelser. Tre av de viktigste verktøyene i feng shui er: De fem elementene, yin og yang og baguan. De fem elementene er vann, ild, tre, jord og metall. Disse elementene bærer på energier som påvirker oss mennesker på ulike måter. Gjennom å skape en balanse mellom de ulike elementer kan man oppnå en indre ro.

Yin og yang er motpoler som samspiller med hverandre: Lyst og mørkt, sterkt og svakt, kvinnelig og mannlig. Disse energiene må vi ordne, slik at de kommer i harmoni og balanse.

Bagua betyr de åtte trigrammer på kinesisk. Hver trigram er koblet til et livsområde: livsvei/karriere, kjærlighet/relasjoner, familie/slekt, helse/helhet, velstand/rikdom, kreativitet/barn, kunnskap/personlig utvikning og berømmelse/upplysning. Bagua er som et kart der hvert livsaspekt har sin gitte plass. Om man legger bagua-kartet over en skisse av hjemmet, kan man se hvor i hjemmet de ulike livsaspektene finnes. Når man vet det, kan man også påvirke de deler av livet sitt som man vil forandre.

Chi er en energi som er i bevegelse rundt oss, i alle ting, selv i oss mennesker. Når chi får flyte sakte og rolig rundt oss, har vi det bra. Når chi stopper eller går for fort, påvirker dette oss negativt.