Nordsjö Idé & Design

Meny

Soverom som gir ro

Soverommet er det rommet du tilbringer mest tid i. Derfor må det innredes med omsorg. Her skal du kunne hvile deg etter en travel dag. Det skal være et rom der du kan trekke deg tilbake for å hente ny kraft. Begynn med å ta bort alt som ikke hører hjemme i et soverom – alle ting som et puttet bak døren, under sengen, oppå skapet. Chi må kunne røre seg på en rolig måte i rommet.

Unngå å jobbe i soverommet. Det skal være et rom for avkobling. Innredningen skal være rolig og behagelig, så unngå sterke farger. Velg en farge du liker selv, som passer for søvn, men også for lidenskap. Sterke røde og gule farger aktiverer intellektet, og kan derfor gjøre det vanskelig å slappe av. Derimot kan du bruke slike farger som aksenter for å stimulere lidenskapen.

Føl deg vel i soverommet

Hvordan ser taket over sengen ut? Ikke begynn dagen med å titte på en sprekk, en fuktflekk eller en lampe som henger skjevt. Sørg for å fikse alt som kan irritere, og heng opp vakre bilder og annet som får deg til å føle deg vel. Unngå vindspill og uroer i soverommet. De gjør deg bare urolig.

Et speil i soverommet kan hjelpe deg å få kontroll over en dør du kanskje ikke kan se, men egentlig skal du unngå speil i et soverom. De er full av kraftfull energi som gjør det vanskelig å sove. Unngå også elektromagnetisk stråling fra TV-apparater, klokkeradioer og datamaskiner i soverommet.

Plassering av sengen

Det er ikke bra å plassere sengen mellom to vinduer. Da flyter chi for raskt, og det kan være vanskelig å fatte beslutninger. Er dere to som deler seng, skal helst hver og en ha fritt leide på sin side av sengen. Begge skal ha sengebord og nattlamper. I følge feng shui skal den personen som har mest yang-energi ligge nærmest døren. Det er ofte mannen, men det behøver ikke være det. En mamma med spedbarn skal alltid ligge mellom døren og barnet sitt.

Plassering av sengen er svært viktig. Alt som hender rundt den om natten er viktig for ditt velbehag. Den beste plasseringen er mot en vegg, med godt overblikk over døren om med støtte på sidene. En skikkelig sengegavl kan også være bra for å forankre sengen. Er det umulig å se døren fra sengen, kan du ordne det ved hjelp av et speil.

Denne plasseringen er bra, etter som man slipper å ligge midt mellom døren og vinduet der chi-energien flyter.

En slik plassering gjør at du havner midt i chi-flyten. Det kan forstyrre nattesøvnen.

Her kan du behøve å bruke blomster eller gardiner som saktner ned chi.

Dette er en skikkelig dårlig plassering. Sengen savner støtte for hodet, og fotenden er låst. Personen som skal sove her har ingen kontroll over døren, og hodet ligger i veien for chi.

Her kan det behøves et sengebord som beskytter mot chi fra døren. Et speil kan løse problemet med at den som sover i sengen ikke kan se døren.

Dette er ingen god plassering av sengen. Den står midt i retningen for chi.