Nordsjö Idé & Design

Meny

Hjemmekoselig entré

Førsteinntrykket er utrolig viktig. Derfor skal du fokuserer på ytterdøren og entréen i hjemmet ditt. Jo mer åpent, og jo mer den ønsker deg velkommen, desto flere muligheter vil komme til deg i livet. Den største mengden chi kommer gjennom ytterdøren. Sørg for at døren er godt synlig, ren og lett tilgjengelig. Da blir det enklere for mulighetene å finne deg. Tenk etter hva som skjer når du åpner døren din. Kjenner du deg glad, ensom, trist? Er det mørkt, lyst, inspirerende, fredfylt? Du skal føle deg velkommen og lykkelig, og god energi skal flomme mot deg når du kommer inn i hjemmet ditt.

Avkoblende eller energigivende?

Det er aldri hyggelig å bli møtt av en rotete gang som er nedlasset med klær og ting overalt. Det gir en tyngende følelse i livet ditt. En nøytral entré gir heller ingen energi. Den lar deg stoppe opp i samme sinnsstemning som den du kom hjem til.

Noen mennesker vil komme hjem og koble av, mens andre vil føle inspirasjon, liv og bevegelse. Det er bare du som kan bestemme hvordan du vil at hjemmet ditt skal møte deg. Først da kan du begynne å innrede. Fargene er viktige for hvilken stemning du vil møtes av. Vil du bli glad og oppløftet skal du satse på utadvendte farger, som gult, oransje og rødt. Hvis du derimot ønsker ro, skal du velge mer innadvendte farger, som grønt, blått, turkis og lilla. Uansett hva du velger skal du alltid tenke på å ha god belysning i entréen, slik at den ikke føles mørk.

Hyggelige trapper

Den beste trappen, i følge feng shui, er bøyd og grasiøs, med lett rundede trinn. Det nederste trappetrinnet skal munne ut i midten av et rom, og ikke mot en dør. Det er fordi man skal la chi flyte sakte rundt i hjemmet, og ikke la energien rase rundt i raskt tempo. Denne type trapp er ikke så vanlig, så ofte må man bare forsøke å finne en god balanse på andre måter. Du kan f.eks. unngå å plassere bilder midt i mot enden av trappen. Hengende blomster er heller ikke bra. Du kan løfte chi ved hjelp av en horisontal linje, en list eller bilder som henger på en rett linje. Motivet på bildet kan være noe som beveger seg oppover og løfter chi, f.eks. fugler som flyr oppover eller en ballong. En trapp skal helst ikke lede rett mot en ytterdør. Gjør den allikevel det, kan du henge opp et speil midt i mot trappen.

Chi fosser frem i gangene

Også lange ganger og korridorer lar chi fosse frem for raskt. Du skal ikke føle at gangen er trang og mørk. Unngå det gjennom å bruke belysning og takvinduer. Du kan til og med lure chi til å stoppe opp ved å henge opp bilder, speil eller annet på veggene. Intense farger på veggen kan også gi effekt. Plag aldri korridoren med ting på gulvet, men hold gulvet fritt og rent for unødvendige gjenstander. Da stopper chi opp lengre.