Nordsjö Idé & Design

Meny

Rød fasade

Hus malt i tre ulike rødfarger

Rød fasade er vanlige både i byer og i distriktet. Alt fra små husmannsplasser og låver, til nye og eldre boliger i urbane strøk er malt i nyanser av rødt. Rødt er en kraftfull farge og fungerer som regel best i avdempede nyanser.

Mørke staffasjefarger demper en rød fasade, mens hvitt fremhever den. Grønne detaljer passer godt mot en rød fasade. Rødtoner som trekker mot blått fungerer som regel dårlig.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Hus ved sjøen malt med rød farge paprika

3D bilder från Myresjöhus

Paprika
utsnitt av husfarge paprika
Hus ved veien malt med rødfarge reddik
Oregano
utsnitt av husfarge reddik
Moderne hus med stor hage malt med rød farge chili
Hvitløk
utsnitt av husfarge chili

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon