Nordsjö Idé & Design

Meny

Nordisk blå husfarger

Blå er favorittfargen til mange, men til tross for dette er det ikke så vanlig å velge en blå nyanse når du skal male huset.

Blå fasader har ikke vært vanlig historisk fordi blå pigmenter har vært dyre. Det er også litt vanskelig å velge riktig blå nyanse for å bruke utendørs fordi disse fargene har en tendens til å bli for sterke ettersom de forsterkes av den blå himmelen. Den blå paletten kan fungere perfekt med velvalgte blåfarger og i riktig miljø – for eksempel i et miljø der stein eller fjell inngår.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Clear Paris
Steel Blue
Embracing Blue
Nordsjö Blue Temptation
Dark Dijon
Solid Statement

Fasade: Clear Paris. Vindu og detaljer: Mountain Snow.

Fasade: Embracing Blue. Vindu og detaljer: Soft Shadow.

Fasade 1: Autumn Mist. Fasade 2: Steel Blue. Dør og vindu: Dark Dijon.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon