Nordsjö Idé & Design

Meny

Mørk fasade

Moderne hus malt med tre ulike mørke farger

Mørk fasade er moderne igjen. Spesielt i terreng med grantrær eller mye vegetasjon, vil et brunsort hus stå i mindre kontrast til omgivelsene enn et hvitt hus.

På en mørk fasade er vinduene elementet som letter uttrykket og er ofte lyse og nøytrale. Sort kan på fasaden oppleves som brunsort, gråsort eller blåsort, dersom ikke fargen ligger meget tett opp mot en helsort kulør. Sorte og brune hus er derfor ofte beisede, og transparente i overflaten. En dekkende maling i en helsort farge har lenge hatt begrenset holdbarhet over tid. Dagens pigmenter takler falming bedre.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Hus ved veien malt i mørk frage sølvmalurt
Sølvmalurt
utsnitt av husfarge sølvmalurt
Hus ved sjøen malt med mørk farge kakao

3D bilder från Myresjöhus

Kakao
utsnitt av husfarge kakao
Moderne hus med stor hage malt i mørk farge lakris
Lakris
utsnitt av husfarge lakris

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon