Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvit fasade

Hus ved sjøen malt med tre ulike lyse farger

3D bilder från Myresjöhus

I Norge har vi lange tradisjoner for hvit fasade, men nåtidens hvitfarger skiller seg mot datidens ved at de nå ofte er mer blendende hvite.

Hvit fasade

Hvitt er en veldig avslørende fasadefarge. Den fremhever størrelse og arkitektur ved at den så tydelig markerer forskjeller mellom lys og skygge. En rent hvit farge vil gjøre huset nærmest selvlysende i solskinn, derfor anbefales heller en hvit farge med en dose sort i. For et mer kremfarget hus tilsettes litt gult. Med tilsatser av rødt, blått eller grønt vil ikke huset oppfattes som hvitt, men som pastellfarget.

Beige

Beige kan ofte være en litt udefinerbar, men samtidig myk fasadefarge. Fargen beige har svak kulørthet og er vanskelig å definere. Den inneholder både gult og rødt, uten å være gul. Kulørsvake farger er kameleoner, og en beige farge vil kunne oppfattes annerledes i ulike situasjoner. Ved bruk av hvitt som kontrast, får man en myk overgang.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Klassisk hus malt i hvit
Base white
utsnitt av husfarge base white
Hus ved sjøen malt med farge oregano

3D bilder från Myresjöhus

Oregano
utsnitt av husfarge oregano
Hus ved veien malt med farge hvitløk
Hvitløk
utsnitt av husfarge hvitløk

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon