Nordsjö Idé & Design

Meny

Gul fasade

Hus ved sjøen malt i tre ulike gulfarger

Gul fasade lyser opp selv i gråvær, og man må passe seg for å velge for skarp nyanse. Gul er en foretrukket farge på norske hus. Fargen signaliserer trygghet, omtanke og tradisjon.

Gul fasade bør ha en viss dragning mot rødt, og rødheten bør være større for de mørkere fargene enn for de lyse. Unngå gjerne rosa eller lyserøde detaljer. Gule farger som trekker mot grønt, vil oppleves som skitne.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Hus ved veien malt i gulfarge sennep
Sennep
utsnitt av husfarge sennep
Hus ved sjøen malt med gul farge solsikke

3D bilder från Myresjöhus

Solsikke
utsnitt av husfarge solsikke
Moderne hus i gulfargen curry med stor hage rundt
Curry
utsnitt av husfarge curry

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon