Nordsjö Idé & Design

Meny

Grønn fasade

Grønn fasade kan være en utfordring å få pent ettersom naturen rundt er grønn. Et tre består av hundre tusen grønne nyanser, mens det grønne huset inntil bare har én. Vi hjelper deg å velge riktig!

En grønn fasade vil fungere bedre på en treflate enn på et slett murhus. På trehuset har man skygger, liggende og stående panel, og gjerne en litt ru kledning. En pussefasade blir for jevn, slik at grønnfargen ser unaturlig ut.

Naturens grønne farger er ofte duse, har noe sorthet, og trekker oftere mot gult enn vi tror. En fasade som males i en grønngul farge oppfattes ikke som gul, til tross for at den lille fargeprøven kan ha en markert helning mot gult. Veggen kan i stedet oppleves som en anelse blå, til tross for at blått ikke kan spores i fargeprøven.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken, det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Moderne hus ved veien malt i grønnfarge wasabi
Wasabi
utsnitt av husfarge wasabi
Brønnkarse
utsnitt av husfarge brønnkarse

3D bilder från Myresjöhus

Persille
utsnitt av husfarge persille

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.