Nordsjö Idé & Design

Meny

Blå fasade

Hus ved sjøen malt i tre ulike blåfarger

Blå fasade er ikke veldig vanlig i Norge, og før 1950 fantes de knapt. Så hus som er eldre enn dette, bør ikke males blå.

Blåfarger blir som regel enda blåere når de brukes på store flater utendørs. Spesielt vinterlyset har mye blått i seg. På moderne fasader står man friere, men uansett er kraftig blått sjelden vellykket utendørs. Er nabohusene eller omgivelsene ellers gule, forsterkes blåfargene.

Tips når du skal velge farge

Fasaden blir alltid lysere, klarere og sterkere en den fargen du ser på den lille prøven i butikken. Det er ikke pent og passer ikke på en fasade, da det blir for stor kontrast til omgivelsene. Det ferdigmalte kan oppfattes som litt blåere en fargeprøven da sollyset har utrafiolette stråler i seg.

For å være helt sikker på sluttresultatet bør du prøvemale en del av fasaden før du bestemmer deg.

Hus ved sjøen malt med blåfarge salvie

3D bilder från Myresjöhus

Salvie
utsnitt av husfarge salvie
Hus ved veien malt i blå farge lavendel
Lavendel
utsnitt av husfarge lavendel
Hus ved sjøen malt med farge enbær
Enbær
utsnitt av husfarge enbær

Tekst i denne artikkelen er hentet fra nordsjo.no og ifi.no. Bildene er ment som illustrasjoner og vil ikke gi et 100% nøyaktig inntrykk av fargene.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon