Nordsjö Idé & Design

Meny

Eventyrlig oppussing 2017

Norges mest eksotiske oppussingsprogram, Eventyrlig oppussing, er tilbake – mer spektakulært enn noen sinne! Hyttegeneral Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad Nilsen, har igjen pakket snippsekkene og er klare til å gi deg hakeslepp med gudommelig natur og lekker oppussing. Under spartanske forhold, med trekkfulle utedoer og vann fra bekken, har trioen skapt geniale og fiffige løsninger du trolig aldri har sett på en hytte før.

I tv-programmet Eventyrlig oppussing på TV3 har oppussingsteamet valgt å bruke maling, tapeter og verktøy fra Nordsjö Ide & design. Det er vi selvfølgelig stolte av og her kan du se hvilke produkter som blir brukt i de ulike episodene.

Episode 10 sesong 3 – 2017

Geilo

Nye løsninger og farger i en litt sliten hytte på Geilo med et 80-talls preg. De mørke vinduene setter et moderne preg på hytten, møblene males og taket beises mørkere.

En eldre hytte bærer preg av god bruk, men mye gulnet panel gir ikke det beste utgangspunkt for en koselig stemning på fjellet. Med fri tøyler pusser Halvor Bakke og teamet oss hytta, som får en real makeover, der både tak, vegger, møbler og kjøkken endres.

Alle tak er beiset med Original Panellakk 10 i farge Hallingskarvet.

Alle vinduer og loftsstige er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Signatur Lys. Det er grunnet med Original Heftgrunn V først. 

Kjøkken
De mørke vinduskarmene males i en mørk grå farger som heter Signatur Lys, og med malingen SuperFinish halvblank får de et glatt og nærmest fabrikkmalt utseende. 

Vinduskarmer
Halvor Bakke maler vinduskarmene i farge Signatur Lys, for å passe inn sammen med det mørke kjøkkenet. Det kan være lurt å forhøre deg i faghandelen hvilken pensel du bør benytte. Det kan spare deg for både tid og arbeid.

Stuen
Taket i hytta er beiset med Original Panellakk i farge Hallingskarvet – som det seg hør og bør når du befinner deg i dette området! Den vakre fargen gir en dyp brunlig utseende, og passer godt til det gamle skapet som allerede står her.

Stigen som går opp på hemsen er malt i samme maling og samme farge som vinduene. Det gir et helhetlig uttrykk og gjør at stigen blir en integrert del av interiøret.

Sovealkove med daybed
Vinduskarmene er malt med samme maling og i samme farge som i stuen.

Episode 9 sesong 3 – 2017

Kinn

En fyrmesterbolig i Sogn og Fjordane får en real oppussing, og får et lysthus i sjøkanten med hjemmelaget bord som skjuler en kjøleboks.

Fyrmesterboligen pusses opp, og under linolium finner Halvor Bakke og teamet er gammel gulv som er malt. Spisestuen får brystpanel og brede gulvlister på nedre del av veggen. En dekadent tapet på øvre del gi et flott resultat. Et lysthus som gir ly på både solrike og ikke fullt så solrike dager gir en ekstra dimensjon. Et bord som Ole lager dekker et behov for å holde drikken kald, så her kan tiden nytes til fulle.

Lysthuset
Ole laget et fantastisk spisebord som kan trekkes ut i bredden – med kjøle»skap» i midten! Hvor smart er ikke det?! Bordet er pusset og deretter beiset med Original Panellakk i farge Snøhvit.

Fyrmesterboligen
Gulvene er malt med Nordsjö Diamond Floor i farge Nøytral Beige. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V i samme farge.

De brede gulvlistene er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Nøytral Beige. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V i samme farge. 

Maling av nytt panel på hytta
Skal du legge nytt panel, så kan du like gjerne male panelet før du setter opp. Da unngår du skjolder når panelet beveger seg i løpet av årstidene.

Panel er malt med Ambiance Superfinish matt i farge Rustikk Beige. Det er først grunnet med Nordsjö Kvist og Sperrgrunn for å forhindre at kvister «blør» gjennom malingen. 

Hvitmalte vinduer og tak
Tak og vinduer er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Nøytral Hvit. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V i samme farge.

Vinduene utendørs er malt med One Supertech Dør og Vindu i farge Nøytral Hvit.

Episode 8 sesong 3 – 2017

Sporty i Hemsedal

SORT HYTTE! Et sporty og ungt par skal få forvandlet hytta si til en dødskul fritidsbolig hvor ALT er sortt! Halvor Bakke går utradisjonelle veier for å få den triste hytta på Hemsedal til å bli ungdommelig, kul og fresh. Fargevalget er veldig dritstig og designet minner om en leilighet i byen.

En stram hytte tåler godt litt mer markant fargevalg – og sort er jo alltid lekkert! Mørkbeisede vegger skaper den gode og lune stemningen, og sorte vinduskarmer, stolper og gulv passer perfekt inn i den norske fjellheimen. Tilfør messing-ben under spisebordet og du får en dekadent stil på fjellet!

Vinduer og søyler
Alle vinduer er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Signatur Sort. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V. I tillegg er alle lister og stolper er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Signatur Sort. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V.

Daybed 
Her kan kan kveldene nytes etter en deilig dag i bakken – og nattens tens gjester kan overnatte her. Daybed er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Signatur Sort. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V.

Tak og listverk
Alle tak er malt med Ambiance Superfinish matt i farge Signatur Sort. Taket er først behandlet med Kvistlakk for å hindre at treet «blør» gjennom malingen senere, samt grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V.

Spiseplass
Spisebord er malt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Signatur Sort. Det er grunnet med Nordsjö Original Heftgrunn V. Lampen over bodet er kortreist design – kvister er hentet inn fra skogen og sprayet med gullmaling!

Gulv
Gulv er malt med Nordsjö Perform+ Diamond Floor i farge Signatur Sort. 

Mørkbeiseet vegger
Panelveggene er beiset med Nordsjö Original Panellakk i farge Trollheim. Beisen er helt sort men fordi den er transparent oppleves den ikke som dyster. Se hvor lekker overflaten blir når du benytter Original Panellakk.

Hemsen
Spiler er sortmalt for og veggen er sortbeiset slik resten av hytten er.

Episode 7 sesong 3 – 2017

Tydal

I Tydal finnes kanskje Norges yngste hytteeier, hun er 19 år! Oppdraget til Halvor Bakke og det flinke teamet blir å lage en feminin, ungdommelig hytte som passer en ung kvinne og hennes venninner. Det skal selvfølgelig males – mye!

Sanna har overtatt en del av en familiehytte med mye gulnet furupanel – slik mange fjellhytter ser ut. Hun ønsker et mer ungdommelig preg på hytta, og Halvor Bakke og hans flotte team har en plan! Hva er deiligere enn en daybed i stua? Spør ungdommen!

Veggene er belagt med plater og tapet, og taket er hvitkalket med Original Panellakk i farge Snøheim. Dette er den beste løsningen for deg som ønsker å kvitte deg med gulnet panel, men allikevel ønsker et lyst og ikke minst naturlig utseende på treverket. 

Panelet på soverommet er grunnet med Kvist og Sperregrunn og deretter malt med Superfinish 5 – en helmatt maling til panel. Fargen er Nøytral Grå.

Malingen er enkel å påføre, og dekker utrolig godt. Det gjør at malingsarbeidet går raskere. Samme maling benyttes på listverk, dør og vinduskarmer i hvit farge.

Har du smale listverk mellom vegg og tak, kan det være lurt å male listene i samme farge som veggen. Da «forlenger» du takhøyden rent visuelt. 

Bruk en egnet pensel når du skal male lister og panel, så får du et penere resultat og så går arbeidet enklere og raskere. Din forhandler kan tipse deg om hvilken pensel som passer best. 

Episode 6 sesong 3 – 2017

Horgseter

Eventyrlig Oppussing tar oss denne gangen med til Horgeseter, der hvite vegger byttes ut med beige vegger, lune tekstiler og et lekkert kjøkken.

.

PRODUKTER BRUKT:

  • En relativt nyoppusset hytte med hvite vegger ble upersonlig og uten kos. Hytteeierne ønsket mer kos og lun atmosfære, og det enkleste knepet er farge og maling. Med fargen Rustikk Lysbeige ble det lune preget fremhevet, og detaljer på både vinduskarmer og møbler i sort gir vakre detaljer en mer fremstredende plass. Tekstiler tilfører vakre farger.

  • Panel i taket og lister er grunnet med Nordsjö Orginal Kvist og Sperrgrunn og ferdigmalt med Ambiance Superfinish Halvblank i farge Rustikk Lysbeige. Panel på vegg er grunnet med Nordsjö Orginal Kvist og Sperrgrunn og ferdigmalt med Ambiance Superfinish Matt i farge Nøytral Lysbeige.

  • Velg en nøytral sort farge som passer til nærmest alle andre farger: Signatur Sort i helmatt glans. Alle dører og vinduer er grunnet med Orginal Heftgrunn V og ferdigmalt med Ambiance Superfinish Matt i farge Signatur Sort.

Nymalte panelvegger er vakkert på hytta! Bruker du malingen Ambiance Superfinish får du ikke bar en slett og vakker overflate, malingen dekker godt og du trenger ikke mange strøk for å få et flott sluttresultat.

Episode 5 sesong 3 – 2017

Lofoten

En sliten hytte i Lofoten blir pusset opp av Halvor Bakke og hans team, og mens været viser seg fra sin beste side så bygger teamet ut hytten og forbedrer romutnyttelsen.

PRODUKTER BRUKT:

Episode 4 sesong 3 – 2017

Jostedalsbreen

En umoderne og lite praktisk hytte blir forvandlet, av Halvor og gutta i Eventyrlig Oppussing, til et smykke i majestetiske og spektakulære omgivelser ved foten av Jostedalsbreen.

PRODUKTER BRUKT:

Episode 2 sesong 3 – 2017

Osterøy

Et sjøhus totalforandres med hvit helmatt maling, hevet takhøyde og hvitmalte hengebenker og bord.

Sjøboden ble malt helhvit! Vegger og tak ble ferdigmalt med Ambiance Superfinish helmatt i fargen Nøytral Hvit med hjelp av malingssprøyte.

Bord, hengebenker og bord ble grunnet med Original Heftgrunn V og ferdigmalt med Ambiance Superfinish halvblank i farge Nøytral Hvit.

Stuebordet er malt i samme hvite nyanse som veggene, og malt av Halvor Bakke.

I et sjøhus finner vi selvsagt årer – og de kan brukes til å henge lamper med glødepærer i. Ikke bare er det lekkert, men det skaper en hyggelig stemning med lys når mørket senker seg.

Kjøkkenbenken er bygget av rekved og passer godt inn i sjøboden. Her kan det lages god mat utover sensommeren.

Utendørs ble vinduene malt med One Supertech dør/vindusmaling i farge Signatur Svart. Det samme ble stupebrettet.

Episode 1 sesong 3 – 2017

Idyllisk Hvaler

Halvor, Ole, Jørgen og Gustav drar til idylliske Hvaler og pusser opp en sliten hytte som har bommet helt på stilen. Kjøkkenet minner om en fjellhytte, mens i realiteten ligger hytta nydelig til med egen sandstrand. Eierne skal gifte seg der og det viktigste oppdraget blir å legge til rette for vielsel. Hvem vet, kanskje Halvor får sin kjære Gustav til sin ektemann?

PRODUKTER BRUKT:

Se andre sesonger

Vi har vært leverandør til Eventyrlig oppussing i fire sesonger, under her kan du bla deg gjennom samtlige episoder. Hvem vet, kanskje du blir inspirert til å pusse opp din egen hytte?

Sesong 3 – 2017 »

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon