Nordsjö Idé & Design

Meny

Tepper

Nordsjö Idé & Design tepper

Hos oss finner du et godt utvalg tepper. Stadig flere velger heldekkende teppe på gulvet, men ikke alle tenker på at teppet er det siste som skal på plass når rommet pusses opp.

Skal du ha tepper, er rådet fra ekspertene entydig: Velg gjerne teppe før fargen på veggene, men vent med å legge det til rommet er ferdig malt eller tapetsert. Rekkefølgen du gjør ting i er vesentlig når du pusser opp.

– Siden tepper finnes i et begrenset antall farger, mens maling kan blandes i de fleste farger og tapetutvalget også er stort, er det smart å velge teppe først og deretter finne farge eller tapet som matcher, sier Per Ottar Knutson i Danfloor.

Jannicke Sveen fra Intag er enig, og mener dette er viktig særlig der man skal ha teppe med spesielle farger eller mønster.

– Hvis du skal ha mye farger og mønster på tapet og tekstiler bør du jobbe med alt samtidig for å få en fin helhet, råder hun.

Nordsjö Idé & Design tepper. Jobb med alle materialene

Logisk rekkefølge

Men når teppet er valgt, bør det legges på vent og ikke tas inn i rommet før alt det andre arbeidet er ferdig. Knutson kommer med en liten pekefinger, for han har sett flere grelle eksempler på at folk i sin iver har lagt teppene for tidlig, og håndverkere som har labbet ut og inn på dårlig tildekkede tepper med jobbsko.

– Det er jo egentlig helt ulogisk å legge teppe før man er ferdig. Uansett om teppet dekkes, risikerer du å få pussestøv og annet søl ned i teppe, advarer han.

Det er fort gjort at det rives hull i dekkepappen, og da kan uhellet være ute.

– Vi må huske at tepper er tekstil, og da blir det fine pussestøvet et problem. Hvis det blir fuktig, setter det seg nærmest som lim i teppet, sier Jannicke Sveen.

Nordsjö Idé & Design tepper. Det siste som skal på plass under oppussing er teppet.

Teppet skal legges til slutt

Begge mener det er både kjedelig og unødvendig om et nytt teppe må renses før bruk. Det unngår du ved å la teppet bli det siste som kommer på plass.

– Det er først når alt annet er ferdig at teppet skal legges; teppet og så eventuelle lister. Deretter er det bare å bære inn møblene, og rommet er klart, sier Per Ottar Knutson.

Sjekk forsendelsen

Sveen kommenter til slutt at dersom teppet skal ligge på vent en stund før det legges, bør forsendelsen åpnes og sjekkes slik.

– Hvis det går lang tid før teppet skal legges, kan det hende at man ikke får reklamert hvis det er noe feil, eller det er en feil levering, sier hun.

Lurer du på hvor stort teppet skal være under sofagruppen? Ta en titt på denne illustrasjonen.

Strektegning som viser hvor stort teppet skal være under sofagruppen

Tekst og bilder i denne artikkelen er hentet fra www.ifi.no og Danfloor. Andre leverandører vi har på tepper er Golvabia og InHouseGroup.