Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male ytterdør

Følg våre 5 enkle trinn for hvordan male ytterdør. Da sørger du for at malingen sitter og at du har ett perfekt resultat i mange år.  

Vær litt vågal når du skal velge farge til ytterdøren din slik at du får ett inngangsparti som gir uttrykk for hvem som bor i akkurat dette huset. Ytterdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Enten du velger en fargesetting som går ton i ton med husfargen eller går for ett mer fargerikt og lekent uttrykk, kan huset ditt virkelig endre karakter og få en rask fornyelse. Skap ett inngangsparti som gjør det godt for deg og dine å komme hjem. Dessuten tar det jo knapt en time pr. strøk å gjennomføre så absolutt ett morsomt prosjekt.

Inngangspartiet til et hus med gul nymalt ytterdør
Inngangspartiet til et hus med rød nymalt ytterdør
Inngangspartiet til et hus med grønn nymalt ytterdør

5 enkle trinn for hvordan male ytterdør. 

1.Vask

Vask døren i god tid før den skal males så den er tørr. Bruk Nordsjö Forvask på døren. Skulle det være begroing (sopp/algevekst) så anbefaler vi Husvask. Følg anvisningene på flasken, og skrubb rent med en skurebørste eller svamp. Vær nøye og forsøk komme til i alle kroker og kriker på døren. Skyll så bort alle rester av rengjøringsmiddel med vann slik at malingen får et best mulig feste til underlaget.

2.Skrap og slip

For å garantere at malingen fester så bra som mulig er det viktig å pusse lett over døren med et fint slipepapir. Per anbefaler et med grovhet på maks 120. Det rubber opp underlaget litt og gir malingen perfekte forutsetninger for god vedheft. Børst slipestøvet bort med en pensel eller kost og tørk av med en tørr mikrofiberklut. Har malingen begynt å flasse må dette skrapes bort først.

3.Grunning

Deretter påføres grunning med Nordsjö Tinova Primer Exterior på impregnerte flater. Den motvirker fuktangrep og sikrer god vedheft for toppstrøkene.

4.Mal

Sørg for å ha rull og pensel innen rekkevidde, og en fuktig klut om du skulle søle. Så er det bare å røre godt om i malespannet og begynne!

Første strøket
Det lønner seg å legge en plan for i hvilken rekkefølge områdene skal males. Tenk deg at døren består av flere separate felt og begynn innerst for så å jobbe deg utover. Bruk rull overalt du kommer til, den er lettest å få malingen jevn med. Gjennom å vinkle rullen vil du merke at den kommer til overraskende bra, til og med i hjørner og kroker. Gå så over detaljene med den mindre penselen (fordriver) for å jevne ut og få en glatt flate. – Rull er best, det går fort og smidig, sier Per. Når første strøket er ferdig, så pakker du inn verktøyet i plast, om du skal bruke det snart igen, ellers vasker du det. Rull og pensel kan dyppes i maling før de pakkes inn i plast så er du sikker på at den holder seg fuktig til neste strøk.

Andre strøket
Når du er sikker på at malingen er tørr, er det tid for det andre og siste strøket. Bruker du malingen ONE Tech Door & Window tar det ca 1 time før du kan male over. Her er det viktig å være systematisk og ha oversikt over hvor du allerede har malt så du får et jevnt lag med maling over hele døren (det synes ikke like tydelig som ved første strøket, nå som døren har samme farge som du maler over). Når du er ferdig fjerner du umiddelbart maskeringsteipen – kanten blir finere og jevnere om malingen ikke rekker å tørke inn over teipen, så dra den av mens malingen fortsatt er våt! La derimot dekket du lagt ut for å beskytte gulvet ligge til malingen har tørket helt, så du ikke virrer opp støv som kan feste seg i malingen.

Vanskeligere enn dette er det faktiskt ikke å få et profesjonelt resultat! 

TIPS!

Det kan virke som en overdrivelse å teipe med maskeringsteip rundt om, man kan vel bare male forsiktig? Det er opp til deg, men vårt tips er at du faktisk kan spare tid på å gjøre jobben med teipen for å siden kunne male raskere, i stedet for langsomt og forsiktig. Det blir lettere å få et mer profesjonelt resultat – helt enkelt.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon