Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male panel

Halvor viser deg hvordan male panel med riktig maling til rett plass! Panelveggene trenger en maling spesielt tilpasset underlagt. Vi viser deg hvordan du går frem.

Slik maler du treren panel.

1. Vaske

Vask panelet med Forvask, skyll og la tørke.

2. Lakke kvister

Påfør Original Kvistlakk, 2 strøk, på alle kvister. Hindrer gjennomblødning av kvist.

3. Grunnmale

Grunn med Professional Isomat. Hindrer gjennomblødning av sporstoffer i gulnet panel. Gir et skjoldfritt resultat.

4. Mellomslipe

Puss over med fint slipepapir.

5. Sparkle

Har du sår og hull? Utbedre disse med med Panelsparkel. Slip over og flekkgrunn med Professional Isomat. Tett sprekker med Malerakryl.

6. Toppstrøk

Mal panelet med Professional Dør, List og Panel 15, først med malerull og etterstryk med en pensel. 2–3 bord av gangen. Professional Dør, List og Panel 15 er like holdbar som oljemaling, men gulner ikke. Slip over mellom strøkene for en slett og glatt overflate.

Tips Original Kvist- og sperregrunn er et praktisk to-i-ett produkt som i tillegg til å sperre også beskytter underlaget, og minimerer risikoen for misfarging og gjennomblødning av kvister i toppstrøket.

Malerens tips – male panel i vinter!

Har du opplevd at malte panelvegger plutselig brister i skjøtene om vinteren og får skjemmende krympesprekker? Det er fordi treverket i februar og mars er på sitt tørreste. Akkurat derfor lønner det seg å male det i vinter!

Treverk lever sitt eget liv

Treverk er et levende materiale som beveger seg selv etter at det er kommet opp på veggen. Det trekker til seg fuktighet og sveller om sommeren når luftfuktigheten er på sitt høyeste, og tørker inn og krymper om vinteren når vi fyrer og inneklimaet er tørt. Det er når treet trekker seg sammen at sprekkene oppstår i panelskjøtene, og slike krympesprekker er dessverre ofte ikke så pene.

Male treverk

Et godt tips er å male treverk når det er på det kaldeste ute, og særlig nå en god stund etter jul da vi allerede har hatt god oppvarming i huset vårt i lang tid. Og med de nye miljømalingene er ikke utluftning etterpå noe problem. Det kan derfor være smart å la en vinterhelg gå til ditt ventende panelprosjekt!

Slik fikser du krympesprekkene

  1. Skrap rent så du får jevne flater.
  2. Puss med et fint sandpapir.
  3. Jevn sprekken med en akrylfugemasse.
  4. Mal over med panelmaling.

proffsmålare

panel kök lantligt