Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male fasade

Slik maler du huset – Lær deg hvordan du skaper en vakker og holdbar fasade med maling!

1 – Start med å vaske fasaden ren med Nordsjö Original Husvask med egnet vaskebørste med blandingsforhorholdene 1:20 med vann. Etterskyll med rent vann. Ved årlig vedlikeholdsvask kan blandingsforholdet halveres til 1:10. Les også: Slik vasker du huset for en trinnvis guide.

2 – Om fasaden er tidligere malt bør all løstsittende maling skrapes bort. Bruk deretter stålbørste og slip vekk løse partikler. Impregner deretter alt bart trevirke med Nordsjö Tinova Wood Base Oil. Den trenger godt inn i trevirke og beskytter mot fuktangrep og oppsprekking.

3 – Om du skal male nytt treverk er det viktig å impregnere utsatte deler av fasaden med Tinova Wood Base Oil, som endeved, vinduer, vindskier. For å oppnå best mulig resultat anbefales det at du impregnerer hele fasaden. Nordsjö Tinova Wood Base Oil er tyntflytende og den kan med fordel påføres fasadeveggene med trykk-kanne.

4 – Deretter påføres grunning med Nordsjö Tinova Primer Exterior på impregnerte flater. Den motvirker fuktangrep og sikrer god vedheft for toppstrøkene.

5 – Mal hele fasaden med Nordsjö One Supreme, Nordsjö One Super Tech eller Tinova Exterior med 2 strøk. Sørg for å ha nok maling på penselen, og bruk gjerne en god pensel som får med seg tilstrekkelig med maling. Du kan gjerne benytte en malerulle i tillegg. Vår absolutt beste fasademaling, Nordsjö One Supreme, har en fyldig konsistens som gjør jobben enkel og smidig når du skal male huset. Husmalingen har en fantastisk halvmatt finish og en ekstrem glans- og fargestabilitet. Nordsjö One Supreme er spesielt tillpasset for det nordiske klimaet og den selvrengjørende malingsfilmen har en enestående beskyttelse mot skitt og påvekst.

Les gjerne våre tips fra våre malemestere: Slik sparer du tid når du maler huset

Nyt sluttresultatet. År etter år.

Et vakkert nymalt hus gir glede til både treverk og omgivelser. Mange maler vinduene etter at husveggen er malt.

Informasjon om cookies

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet og ytelse, for å vise deg relevante reklamemeldinger, og for å samle inn statistisk informasjon. Hvis du fortsetter å oppholde deg på denne nettsiden, gir du ditt samtykke til bruken av informasjonskapsler som plasseres på enheten din, og behandling av dine personopplysninger. Du får mer informasjon ved å lese retningslinjene for informasjonskapsler.


Nei, gi meg mer informasjon