Nordsjö Idé & Design

Meny

Hvordan male bad

Et svalt baderom med nymalt vegg i blått

Lurer du på hvordan male bad? Fortvil ikke, her viser vi deg alt du trenger å vite!

Tenk etter… Du tilbringer antagelig ganske mye tid på badet. Derfor skal du sørge for at badet blir et rom for fornøyelse. Et rom som er funksjonelt samtidig som det er et sted du kan slappe av og kjenne deg avslappet og i harmoni. I dag finnes det ett vell av muligheter for å få akkurat ditt drømmebad. Det gjelder bare å finne de løsningene som kan fungere i akkurat ditt baderom.

Vår maling Perform+ Bathroom inngår i Nordsjös våtromssystem, sammen med sparkel og våtromsvev. Skal du pusse opp et bad er det viktig å bruke produkter spesielt beregnet på bad. Perform+ Bathroom benyttes for maling av vegger og tak der man stiller svært høye krav til vaskbarhet og slitestyrke.

  1. Vask
  2. Sparkling. Puss, betong og ulike typer platematerialer sparkles ved behov med Professional eller Original Våtromssparkel.
  3. Sett opp vev og grunn denne. Ved oppsetting av veven, benytt Perform+ Bathroom Primer for liming og grunning i én operasjon.
  4. Ferdigmal

Etter tørk påføres overflaten (med ny rull) 2 strøk Perform+ Bathroom akrylmaling. Ferdigmalt overflate skal tørke i 7 døgn før den utsettes for vann.

Perform+ Bathroom Primer inngår i Nordsjös Våtromssystem, som er godkjent av Malerbransjens standard for våtrom (MVK).

Feng Shui på badet

Renselse for kroppen – men også for sjelen. Vann har en legende effekt, og vi kan også rense sinnet vårt når vi tar et bad eller en dusj. Baderommet skal være vakkert og enkelt og føles rent. Belysning må også være behagelig. Du skal ikke føle at du er utsatt for et hardt, kaldt lys når du trer inn i badet. La heller ikke en masse skittentøy, våte håndklær eller tomme toalettrullkjerner ligge fremme. Rens bort alt som synes rotete og unødvendig, til og med i skap og skuffer. Sats på fine håndklær og gi plass for ny, sterk energi.

Trenger du inspirasjon til ditt malte drømmebad? Se inspirasjonbilder her

Balanser elementene

I et baderom finnes det vann, og det kan være fint å balansere det med elementet tre. Fyll derfor gjerne badet med blomster og planter. På badet representerer avløpet vårt indre renselsessystem. Avløpet tar med seg chi ut av rommet. For å unngå det skal man stenge toalettlokket, sette i proppen til badekaret og stenge døren til badrommet. Speil på badet må sitte i rett høyde slik at hele hodet kommer med. Bruk klare og rene farger på badet – det skal oppleves friskt!

Et bad i feng shui stil med badekar malt med gulbeige farge
Dushjørne med sorte fliser på veggen